Alles wat je wilt weten over Balayage | Hairaction.nl
Inloggen
Winkelmandje
Klantenservice? Elke werkdag bereikbaar
Sinds 1988 Bezoek onze showroom (3000 m2)
Uitstekende beoordeelding (4.75 / 5.0)
Zakelijke klant? Klik hier om in te loggen
Voor 17.00 besteld? Morgen al in huis!
Klantenservice Direct een medewerker spreken?
Uitstekend beoordeeld Meer dan 4.000 reviews

Zorg voor een prachtige balayage!

Zorg voor een prachtige balayage!
Geplaatst op 23-3-2022 door Anne

Balayage, alles wat je erover wilt weten!

Balayage, het is al jaren een alom bekend begrip als het over haar stijlen en kleuren trends gaat. Deze trend gaat al heel wat jaren mee en is in 2022 nog steeds heel populair. De kapperswereld blijft veranderen als het gaat om trends, zo verandert ook deze trend mee. Er zijn eindeloze mogelijkheden bij een balayage. Waarom is het zo populair, wat zijn de voordelen en wat is het nou precies? Dat en meer vertellen we je graag allemaal in deze blog.

Wat is een balayage?

Balayage is een Frans woord dat letterlijk vertaald "vegen" betekent. Dat is ook precies wat er worden gedaan bij het zetten van een Balayage, er worden vegen met kleuring of blondering in het haar aangebracht. Een balayage geeft een natuurlijk sunkissed effect dankzij de techniek waarmee de verf op het haar wordt aangebracht. Het resulteert in een prachtige look waarbij subtiele lichte en donkere tinten elkaar afwisselen en mooi in het natuurlijke haar blenden. Bij een goede balayage is het kleurverloop bovenaan donkerder en loopt dit naar beneden steeds in een lichtere kleur. Een veelgehoorde maar foutieve opmerking is dat balayage alleen in donkerblond haar kan worden toegepast met blonde haarverf. Echter kun je een balayage in alle haarkleuren toepassen, van zwart tot rood, bruin en blond haar. Daarnaast is het ook niet noodzakelijk dat je extreem lang haar hebt, ook in kortere lengtes kan een balayage heel mooi staan.

Welke soorten balayage zijn er?

Blonde Balayage

Een blonde balayage is waarschijnlijk de balayage variant die het meest voorkomt. Jouw blonde lokken geef jij meer dimensie en definitie met een balayage. Hierdoor krijg je prachtige kleurschakeringen in de punten of creëer je een echte Sun-Kissed look. Deze variant ziet er vaak zeer natuurlijk uit, alsof je lekker op vakantie bent geweest en de hele dag met je haar in aanmerking bent gekomen met de zon. Kies jij voor een balayage met een kleurtint die overeenkomt met je eigen haarkleur, of kies je liever voor verschillende blonde kleuren voor extra dimensie? Jouw prachtige gekleurde lokken houd je natuurlijk zo lang mogelijk mooi, gebruik daarom dan ook de juiste haarverzorging om de kleur te behouden die je hebt laten verven. Voor warm blonde lokken kun je het beste je haar wassen met de Wella Invigo Warm Blonde Recharge Conditioner voor het behoud van de warm blonde haarkleur. Heb jij prachtige koel blonde lokken laten kleuren? Om deze koel te behouden en gele tonen tegen te gaan gebruik je de producten van Fanola No Yellow.

Bruine Balayage

Heb je bruin haar, dan denk je wellicht minder snel aan het laten zetten van een balayage. Natuurlijk is het bij bruin haar ook heel mooi om een balayage in je haar te laten zetten om zo een natuurlijk en speels effect te creëren! Net als bij zwart haar, of zelfs rode haarkleuren. Ook bij een bruine balayage heb je meerdere opties. Wil je graag een subtiele balayage met een koel bruin effect? Of ga je juist voor prachtige caramel honing kleur in je bruine look? Geverfd haar heeft een goede intensieve verzorging nodig, alleen zo kun jij jouw fantastische balayage zo lang mogelijk mooi houden. Gebruik de Wella ColorMotion+ Color Protection Shampoo en de bijhorende conditioner en haarmasker. Hiermee verleng jij de intensiteit en levenduur van de geverfde haarkleur. Voor wie kiest voor de koel bruine variant heeft Fanola een No Red lijn voor donkere haarkleuren en No Orange lijn voor bruin haar. Deze lijnen zorgen ervoor dat warme ongewenste tonen worden geneutraliseerd in het haar.

Curly Balayage

Ben jij gezegend met een mooie bos krullen? Dan denk je wellicht dat een balayage niet geschikt is voor jouw haar. Niets is echter minder waar! Juist bij krullen kan een balayage zorgen voor extra dimensies en definitie in het haar. Je krullen of waves vallen nog meer op dankzij een curly balayage en krijgen een dynamisch en speelse look. Dat wil jij toch ook? Kies een kleur, of meerdere die jij mooi vindt en geniet van de prachtige kleurschakeringen die je haar krijgt dankzij een goed aangebrachte balayage. Omdat krullend haar vaak al een drogere structuur heeft is het na het kleuren natuurlijk heel belangrijk dat jij jouw haar intensief voedt en verzorgt. Gebruik het heerlijke Fanola Orotherapy Oro Puro Masker om de geleden schade aan het haar weer te herstellen en je haar te voorzien van een natuurlijke glans.

Short Hair Balayage

Dacht jij dat bij kort haar een balayage niet mogelijk was? Dan heb je het mis! Ook in kort haar kan een balayage juist heel mooi zijn. Geef jouw korte bob kapsel een speelse look en maak gebruik van verschillende tinten in het haar. Wij kunnen je vertellen dat je ook met een short balayage echt de show kan stelen! Was het haar met de Lakmé Teknia Color Stay Shampoo en verzorg hierna met de bijbehorende Lakmé Teknia Color Stay Treatment om zo lang als mogelijk van jouw prachtige coupe te genieten. Daarnaast zijn deze producten vrij van sulfaten, parabenen en minerale oliën. Win-win dus voor jouw haar!

Pink Balayage

Hou jij wel van een uitdagende coupe, of speel jij graag met kleur? Kies dan bijvoorbeeld voor een pink balayage of een andere stoere kleur! Laat jouw eigen haarkleur subtiel overlopen in een leuk vrolijk kleurtje en geniet van dit geweldig verrassende effect van deze look. Zo zie je maar, de opties voor een balayage zijn eindeloos! Welke kleur kies jij? Gebruik een kleurmasker om jouw coupe bij te houden en op te frissen.

Ombre, highlights, frosting en balayage; wat is het verschil?

Nu denk je misschien, "al die folie toepassingen, wat is eigenlijk het verschil?", en dat snappen we! We leggen je daarom graag het verschil uit tussen deze verschillende kleurtoepassingen. Niet alleen de manier van het aanbrengen verschilt ontzettend veel, ook het resultaat is verschillend. Laten we beginnen met highlights, waarschijnlijk de meest bekende variant. Highlights worden gezet direct vanaf de haaraanzet naar de punt. Iedere pluk die wordt gekleurd is even dik waardoor je een gelijkmatig effect creëert. Deze variant wordt voornamelijk gekozen wanneer je jouw gehele look een stuk lichter of dimensionaler wilt laten uitzien, maar niet je hele haar wilt verven of blonderen.

De volgende variant is een ombre en lijkt misschien wel meer op een balayage. Bij een ombre effect zul je voornamelijk zien dat de onderkant van haar haar wordt geverfd. Je hebt als het ware een donkere uitgroei met een verloop naar lichtere punten. De verdeling hierbij is voornamelijk horizontaal, terwijl dit bij een balayage verticaal is. Het grootste verschil is dat je bij een balayage hoger begint, vanaf ongeveer 5 cm van de aanzet af met dunne, smalle "vegen", en je bij ombre voornamelijk alleen onderin het haar kleurt.

De laatste variant is een vrij nieuwe techniek, namelijk frosting. Ook deze techniek kan lijken op een balayage, maar is toch ook weer net even anders. Als jij dacht dat je bij een balayage een subtiel effect had, is dat bij frosting nog veel subtieler. Bij frosting worden namelijk hele smalle delen van het haar gekleurd, meestal voornamelijk rondom het gezicht. Deze plukjes haar worden heel specifiek gekozen en gecontroleerd geplaatst. Daarnaast wordt bij frosting vaak in een koele haarkleur gekleurd en bij een balayage een warmere kleur, al kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen welke kleur je wilt! Hou je niet van uitgroei en het bijhouden van je coupe? Dan is frosting the way to go!

Hoe lang heb je plezier van een balayage?

Wanneer je een balayage laat verven met permanente verf of blondering, dan blijft dit natuurlijk zitten tot het eruit is gegroeid. Doordat deze verftechniek al een soort uitgroei laat zien, hoef je dit minder vaak bij de houden dan bij een volledig gekleurde coupe. Afhankelijk van hoe jij jouw haar verzorgd en de kleur mooi blijft hoef je een balayage maar om de 3-4 maanden te laten bijhouden. Dit geldt met name voor lang of halflang haar. Heb jij korter haar? Dan zul je dit iets sneller moeten laten bijhouden, zo ongeveer na 2,5-3 maanden. De ideale look dus voor wie niet iedere 6 weken op de kappersstoel wilt zitten.

Hoe wordt een balayage gezet en wat heb je ervoor nodig?

We hebben het al een beetje benoemd, maar zullen je hier wat extra informatie geven. Een balayage wordt in vegen aangebracht op het haar, en hierbij alleen op het haar oppervlak. Je hoeft dus niet de hele pluk volledig te verzadigen met verf of blondering. Het is een freehand techniek, de plukken worden heel specifiek ingezet met verf. Je begint van ongeveer 5 cm van de aanzet vandaan met smalle vegen afgewisseld tussen het natuurlijke haar. Hoe meer je naar beneden gaat, hoe breder de vegen worden en hoe meer haar je inzet met de haarverf. Vaak wordt hier een balayage plank voor gebruikt. Hierdoor kun je nog nauwkeuriger te werk gaan voor het allerbeste resultaat. Wat heb je ervoor nodig?

Balayage laten verven? Hairaction.nl

Ga jij een balayage (laten) verven? Bij Hairaction vind je alles wat je ervoor nodig hebt. Van de materialen die nodig zijn voor het kleuren, de haarverf of blondering en alle verzorgingsproducten om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden. Bestel vandaag nog vóór 17:00 en ontvang alle producten de volgende werkdag al in huis. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)46 420 04 70 of door een mailtje te sturen naar expert@hairaction.nl. Onze beauty experts staan voor je klaar!

Zakelijke klant? Klik hier om in te loggen
Voor 17.00 besteld? Morgen al in huis!
Klantenservice Direct een medewerker spreken?
Uitstekend beoordeeld Meer dan 4.000 reviews

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen